“Об’єднані зусилля-2020”: На полігоні “Широкий Лан” не спрацював Javelin

Новини, Суспільство

Причину того, що ракета не вилетіла, поки не встановили.

У Миколаївській області на полігоні “Широкий Лан” під час навчання окремої механізованої бригади оперативного командування “Північ” не спрацював протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) FGM- 148 “Javelin”.  Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на слова генерал-майора Валерія Залужного, який є командувачем військ оперативного командування “Північ”.

За його словами, точна причина інциденту поки не встановлена.

“Джевелін не спрацював, ракета не вилетіла. Можливо, це помилка оператора, може щось інше, треба розбиратися, зараз точно сказати не можу”, – зазначив Залужний.

Довідка:
FGM-148 “Javelin” — переносний протитанковий ракетний комплекс виробництва американських підприємств Raytheon та Lockheed Martin. Він призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі та гелікоптерів або БПЛА.

Військові навчання на полігоні “Широкий лан” проходять в рамках практичних дій у ході стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля-2020”. Основними завданнями є наступ на непідготовлену оборону та бій в урбанізовані місцевості.

У військових навчання взяли участь штурмова та армійська авіація Національної гвардії . Зауважимо, ПТРК FGM- 148 “Javelin” в Україні застосовувався вперше.

Нагадаємо, декілька днів тому Україна розпочала стратегічні командно-штабні навчання “Об’єднані зусилля-2020”. Зокрема, корабельна група Військово-Морських сил Збройних сил України розпочала виконання завдань у Чорному морі.

За словами міністра оборони України Андрія Тарана, “Об’єднані зусилля-2020” було розпочато у відповідь на російський “Кавказ-2020”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.