За минулий рік в Івано-Франківській громаді кількість людей з інвалідністю збільшилася на 1,5 тисячі

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську зростає кількість людей з інвалідністю. Отож, важливе завдання при благоустрої – зробити його доступним для таких людей.

Про це під час етеру програми «Новий погляд» розповів Руслан Марцінків, міський голова, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За його словами, лише за минулий рік людей з інвалідністю І та ІІ груп у громаді стало більше на 1,5 тисячі.

«Це офіційна статистика. І це ми вже не говоримо про інвалідність ІІІ групи, бо там взагалі цифри набагато більші. Але й інвалідність І та ІІ груп достатньо зросла», – каже очільник громади.

Руслан Марцінків розповідає, що значну частину серед людей з інвалідністю зайняли військові, які втратили на війні кінцівки.

«Тому питання доступності особливо актуальне. І воно стосується не лише міської влади, але й всього суспільства: аптеки, нове будівництво, благоустрій. Все повинне бути доступним», – каже Марцінків.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.