Україна оголосила акваторії чорноморських портів РФ зоною воєнної загрози

Війна, Новини, Політика

Україна у п’ятницю, 4 серпня, опублікувала прибережне повідомлення, яким оголосила акваторії шести російських портів у Чорному морі такими, що перебувають під воєнною загрозою.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на прибережне повідомлення №118, що опубліковане на сайті Держгідрографії.

У повідомленні зазначається, що йдеться про акваторії внутрішнього та зовнішнього рейдів портів Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі та Тамань.

 

Підставою такого оголошення слугує наказ № 5 Військово-морських сил України від 04 серпня 2023 року.

Нагадуємо:

Після виходу з “зернової ініціативи” РФ заявила, що усі судна, які прямуватимуть в українські морські порти з 20 липня, розглядатимуться агресором як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Тоді ж Україна випустила дзеркальну заяву, попередивши про те, що розглядатиме всі судна, які прямуватимуть в порти РФ або окуповані українські порти, як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення.

Ввечері у п’ятницю, 4 серпня, внаслідок атаки морських безпілотників у Керченській протоці було пошкоджено російський танкер-хімовоз “SIG”. У Росії кажуть, що розливу палива з танкера не зафіксовано розливу палива з танкера.

Згодом Інтерфакс-Україна з посиланням на співрозмовника в Службі безпеки України повідомило, що за спецоперацією стоїть СБУ.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.