Понад 16 000 гривень громадяни перерахували шахраям за уявний відпочинок

Новини, Суспільство
Оренда житла у Карпатах обернулася для потерпілих втратою чи малих коштів. Поліція вкотре нагадує громадянам, не довіряти незнайомцям в мережі та перевіряти ретельно інформацію.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Поліцію Івано-Франківської області.
У першому випадку у шахрайську пастку потрапив мешканець Чернігова. Чоловік знайшов на одному із сайтів оголошення про оренду котеджу у Карпатах. Потерпілий зв’язався з орендодавцем і перерахував передоплату у розмірі майже 6 тисяч гривень. Однак, коли потерпілий приїхав на місце, виявилась, що такого котеджу не існує.
В наступному випадку мешканець Рівненської області перерахував майже 11 тисяч гривень за відпочинковий комплекс. Чоловік через соціальну мережу забронював будинок. Однак при приїзді заявника до комплексу, адміністрація закладу повідомила, що ніякі кошти не отримували. Як виявилось, чоловік перерахував кошти на рахунок аферистів.
Щоб не потрапити на гачок аферистів радимо:
– не перераховуйте жодних коштів, поки особисто не оглянете житло;
-перед тим як зателефонувати чи написати орендодавцю, обов’язково перевірте його обліковий запис. Зверніть увагу на дату створення акаунту, наявність інших оголошень та відгуків від колишніх клієнтів;
-щоб перевірити реальність пропозиції самотужки, достатньо лише ввести номер власника або адресу квартири в пошуковій системі. Ви отримаєте список сайтів, де розміщувались квартири цієї людини;
-спробуйте також знайти відгуки про квартиру, будинок чи готель на інших ресурсах;
-якщо ви раніше уже бачили фото цієї квартири чи будинку, але адреса розташування об’єкта була іншою, довіряти такому орендодавцю не варто.
Дотримуйтеся цих простих правил та шукайте помешкання безпечно і надійно. Не дайте шахраям жодних шансів ошукати вас.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 002

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.