У НАТО відреагували на підтвердження Румунії, що на її територію міг впасти “Шахед”

Війна, Новини, Політика

У Північноатлантичному альянсі відреагували на повідомлення Бухареста про знайдені біля Дунаю фрагменти, які можуть бути залишками російського “Шахеда”. 

Про це йдеться у заяві речника Альянсу, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду“.

Згідно з повідомленням, Румунія поінформувала членів НАТО про цей інцидент на засіданні Північноатлантичної ради 6 вересня, і члени Альянсу “висловили рішучу солідарність з Румунією”.

Починаючи з минулого року, у відповідь на агресивну війну Росії проти України, НАТО значно посили ла свою присутність в Чорноморському регіоні, йдеться у заяві.

“Ми продовжуємо пильно стежити за ситуацією і тримаємо зв’язок з нашим союзником Румунією”, – прокоментували у НАТО.

Як відомо, 4 вересня Україна повідомила, що під час російської атаки “Шахедами” на Ізмаїл та Рені два дрони впали на території Румунії.

Румунська сторона спершу категорично заперечувала інцидент.

Проте 6 вересня міністр оборони підтвердив, що біля берегів Дунаю з румунського боку знайшли фрагменти, схожі на уламки безпілотника, і передали їх на експертизу.

Президент Румунії Клаус Йоганніс після цього заявив про необхідність термінового розслідування та що у разі підтвердження, що це фрагменти “Шахеда”,  Румунія вважатиме ситуацію “абсолютно неприйнятною”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.