В Івано-Франківській громаді за два дні оштрафували понад 10 паліїв сухих рослин та городніх відходів

Новини, Суспільство

В сезон збирання урожаю в Івано-Франківській громаді активізувались палії сухої рослинності та городніх відходів.

 

Місцеві мешканці своєю чергою обурюються через надмірну задимленість місцевості.

Тому, в громаді почали активно боротися з людьми, які займаються палінням.

Як повідомив очільник  Руслан Марцінків, лише за два дні в Івано-Франківській покарали штрафом понад 10 осіб, передає Фіртка.

Водночас нагадаємо, минулого року, міський голова заявив, в період дії воєнного стану в Україні спалювання сухостою можуть прирівнювати до диверсій.

“Звертаюсь до франківців, на сьогодні штраф складає від 6 000 гривень.  Побачили порушення, звертайтесь за телефонами: 101, 102, 1580, 0678204350 – муніципальна інспекція “Добродій”.

Я випустив соціальний ролик, як зробити компостну яму, бо досить часто палять бадилля, листя, відходи від картоплі. Сьогодні методів є багато й має бути свідомість.

Україна й так горить від рашистських ракет, уявіть собі учасників бойових дій, які приходять й бачать ще тут цілі згарища й подумайте про природу та екологію”, – наголосив Марцінків.

До теми:Прикарпатцям пояснили, чи можна палити листя, траву і бур’яни: які штрафи передбачені.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.