Українські кулібіни створили плащ-невидимку для Сил оборони (відео)

Війна, Новини, Політика

Українці створили плащ-невидимку для Сил оборони, що маскує бійця від тепловізорів. Розробка блокує випромінювання тепла та робить людину непомітною, не горить, не промокає і захищає від високих температур.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на телеграм міністра Цифрової трансформації Федорова.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, заявивши, що такий плащ стане в пригоді снайперам або групам Сил спецоперацій.

«Українці створили суперзахист від російських тепловізорів та дронів з тепловізійними камерами. Плащ блокує випромінювання тепла та робить бійців непомітними для ворога. Наприклад, наших снайперів або групи CCO, які виконують бойові завдання», — написав міністр.

@gudzinskiy_life #плащ_невидимка #кулібіни #розробники #федоров #зеленський🇺🇦 #зсу🇺🇦 #залужний🇺🇦 #україна🇺🇦 #тік_ток💥 #tik_tok #наступ #контрнаступ #тепловізор #бпла ♬ News, news, seriousness, tension(1077866) – Lyrebirds music

Розробка компактна та легка — її вага до 2,5 кг. Має високу захищеність від дощу та мокрого снігу. На відео — готовий зразок, який пройшов успішні випробування в польових умовах.

Федоров наголосив, що плащ-невидимка — це лише одна з розробок, яка допоможе рятувати життя наших військових на фронті.

Нагадаємо, в Україні розробили і тестують бойовий робот «Лють», озброєний танковим кулеметом.

Також ми розповідали, що в Україні створили робота-мисливця з дистанційним керуванням.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.