Байден хоче відновити військові зв’язки з Китаєм – Салліван

Новини, Політика

Президент США Джо Байден хоче відновити військові зв’язки з Китаєм, заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Саллівана в інтерв’ю програмі “Face the Nation” на телеканалі CBS, Reuters.

“Президент рішуче налаштований на відновлення зв’язків між військовими, тому що він вважає, що це в інтересах національної безпеки США. Нам потрібні ці лінії зв’язку, щоб не було помилок, прорахунків чи непорозумінь”.

Салліван зазначив, що відновлення військових зв’язків може відбуватися на всіх рівнях – від вищого керівництва до тактичного оперативного рівня, а також “на воді і в повітрі в Індо-Тихоокеанському регіоні”.

В ефірі програмі “State of the Union” на CNN Салліван заявив, що Байден намагатиметься “просунути м’яч” щодо військових зв’язків під час зустрічі з Сі Цзіньпіном, але відмовився надати подальші подробиці.

“Китайці в основному розірвали ці комунікаційні зв’язки. Президент Байден хотів би їх відновити”, – сказав Салліван, додавши, що “це головне питання порядку денного”.

Байден вперше за рік особисто зустрінеться з главою Китаю Сі Цзіньпіном у середу під час саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Сан-Франциско. Це буде лише друга особиста зустріч двох лідерів з моменту вступу Байдена на посаду в січні 2021 року.

Очікується, що на зустрічі Байдена і Сі будуть обговорюватися глобальні питання – від війни між Ізраїлем і ХАМАСом до вторгнення Росії в Україну, зв’язки Північної Кореї з Росією, Тайвань, Індо-Тихоокеанський регіон, права людини, виробництво фентанілу, штучний інтелект, а також “справедливі” торговельні та економічні відносини, повідомив високопоставлений американський чиновник.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.