На Прикарпатті зафіксовано сказ у домашніх тварин

Новини, Суспільство

Сказ домашніх тварин (собак) встановлено у Дзвиняцькій сільській громаді, Надвірнянській міській громаді та Вигодській сільській громаді, що на Прикарпатті.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби.І

Захворювання виявлено за результатами лабораторних досліджень методом люмінесцентної мікроскопії, повідомляє

Спеціалісти територіальних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини провели епізоотичні розслідування за даними випадками.

В осередках захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації відповідно до діючої інструкції.

Фахівці інформують власників домашніх тварин: для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни, необхідно повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів з метою попередження зараження та загибелі домашніх тварин.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.