Новий реабілітаційний майданчик для військових та цивільних відкрили в Івано-Франківську (фото)

Новини, Суспільство

На території Центральної міської клінічної лікарні в Івано-Франківську відкрили новий реабілітаційний майданчик європейського зразка. Він призначений для відновлення після поранень і травм військових, а також для реабілітації цивільних осіб після інсультів та інфарктів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт міського голови Руслана Марцінківа.

В Івано-Франківську на території Центральної міської клінічної лікарні (ЦМКЛ) відкрили новий реабілітаційний майданчик для відновлення після поранень і травм військових, а також для реабілітації цивільних осіб після інсультів та інфарктів.

Майданчик є цілим комплексом для виконання вправ, спрямованих на розвиток м’язів. За словами завідувача відділу реабілітації та відновного лікування ЦМКЛ Михайла Кобзея:

«Для тих людей, які перенесли інсульти, травми. Забезпечивши інклюзію, забезпечивши безбар’єрність. Це ми можемо побачити на пандусах, що вони можуть за допомогою цих пандусів виїхати. По різних структурах, починаючи від піску, закінчуючи галькою, каміннями, людина може перевірити, що вона іде, живе і відновлюється».

Військовослужбовці, які проходять реабілітацію в ЦМКЛ, схвально оцінюють новий майданчик. Віктор Владикін, військовослужбовець 102 бригади ТрО, зазначає:

«Майданчик – це дуже класно, бо є можливість займатися не тільки в приміщенні, але й на свіжому повітрі. Завжди краще, коли ти знаходишся надворі, аніж в замкнутому просторі. Хочеться відчувати себе не замкнутим».

Володимир Тимкович, ще один військовослужбовець 102 бригади ТрО, який проходить реабілітацію після поранення, відзначає:

«Поранення в мене досить застаріле. Воно було десь в січні місяці. Тобто з тих пір пройшло багато часу. Мене тішить, що мене прийняли на рівні з іншими бійцями, в яких поранення набагато важче. Тобто немає такої пріоритетності між пораненими, до всіх ставляться однаково добре. Відповідно я майже на ногах вже повністю. Залишився місяць реабілітації і якраз це те, що мені зараз потрібно по суті».

Директор Івано-Франківської ЦМКЛ Тарас Масляк зауважує, що майданчик призначений не лише для військових, а й для цивільних осіб, які лікуються в лікарнях. При його створенні був врахований європейський досвід.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підкреслює важливість розвитку реабілітаційного напрямку в місті та анонсує відкриття нового реабілітаційного центру на вулиці Софіївка, для ремонту якого вже підтвердили фінансування 5 міст-побратимів.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.