Потужна магнітна буря охопить Землю: штормитиме кілька днів

Без рубрики

Одразу кілька сонячних спалахів зіллються в один і вдарять по нашій планеті.

Про це повідомляє The Watchers, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на УНІАН.

Найближчими днями Землю охопить потужна магнітна бкря класу G4.

Множинні викиди корональної маси обрушаться на нашу планету вже під кінець дня 10 травня і 11 травня. Починаючи з кінця 10 травня по 11 травня 2024 року.

Сильний вплив G4 очікується 11 травня, наслідки цієї бурі можуть відчуватися 12 і 13 травня.

G4 – друга за величиною геомагнітна буря за шкалою NOAA. Подібні магнітні бурі виникають приблизно 100 разів за сонячний цикл, який триває 11 років. Єдина буря сильніша за G4 – це G5 – екстремальна, яка буває приблизно чотири рази за цикл.

Магнітна буря почнеться вже пізно ввечері 10 травня. Очікується, що три спалахи, які покинули Сонце 8 і 9 травня, зіллються в один і зіткнуться із Землею. Такі викиди вчені називають “канібальськими”.

За цим ударом послідує спалах, який стався на Сонці 8 травня. Четвертий викид утворився під час сонячного спалаху 9 травня. Він також зіткнеться із Землею через 2-3 дні, погіршивши і без того серйозно порушені умови.

Однак це ще не кінець. 9 травня стався ще один сонячний спалах класу X. Як повідомляється, цілком імовірно, що цей викид також прямує до Землі.

“Об’єднайте все це разом, і ви отримаєте надзвичайно активну сонячну активність, яка призведе до сильної геомагнітної бурі протягом наступних кількох днів. Ця послідовність подій буде довго аналізуватися і обов’язково увійде до підручників історії”, – повідомляє видання.

Очікується, що сонячна активність збережеться на високому або дуже високому рівні до 11 травня.

Як захиститися від магнітних бур – поради

Вважається, що магнітні бурі можуть впливати на людей, зокрема, з хронічними захворюваннями. Щоб мінімізувати цей вплив, підтримуйте здоровий спосіб життя: займайтеся спортом, харчуйтеся правильно і добре відпочивайте.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.