Блінкен розкрив деталі безпекової угоди між США та Україною (відео)

Новини, Політика

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що майбутня безпекова угода між Сполученими Штатами та Україною передбачатиме військову допомогу Києву і допоможе йому вступити в НАТО.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Блінкена у промові в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського в межах візиту до української столиці 14 травня.

Блінкен заявив, що безпекові угоди, які Україна нині укладає, підтримають її “шлях до НАТО”.

“Згідно з нашою десятирічною угодою, Сполучені Штати підтримуватимуть оборону й безпеку України в низці вкрай важливих сфер – від авіації до ППО, від дронів до розмінування”, – додав він.

@gudzinskiy_life #блінкен #зеленський #перемога #зсу #війна #война #всу #київ #україна #сша ♬ Epic for cool and brave films – MoppySound

Держсекретар натякнув також на прописаний в угоді механізм консультацій у разі нападу: “Якщо Росія або будь-хто ще нападе на Україну, ми негайно спільно з Україною працюватимемо на найвищому рівні, аби узгодити найкращу відповідь на загрозу”.

Крім того, за словами Блінкена, безпекова угода України та США допоможе прискорити зусилля з розбудови українського оборонно-промислового комплексу, що дозволить їй у довгостроковій перспективі менше покладатись на військову допомогу інших держав, а також сприяти економічному зростанню.

“Усе це гарантуватиме, що в момент, коли виконані всі умови й із цим погоджуються всі союзники, вступ України до НАТО буде швидким і плавним”, – підсумував держсекретар США.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.