«Їхню долю ми не знаємо»: понад 100 бійців з Івано-Франківської громади вважаються безвісти зниклими

Війна, Новини, Політика

364 бійці з Івано-Франківської громади поклали свої життя за незалежність України протягом 2022 та 2023 років.

Про це під час етеру «Новий погляд» розповів Руслан Марцінків, міський голова, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Фіртку.

Цьогоріч на День міста їхнім родинам вручили відзнаки почесних громадян міста.

За словами посадовця, ще 70 таких же нагород стосуються родин загиблих з 2014 по 2021 роки.

“І вже близько 40 бійців з громади загинули цього року. Понад сотня пропали безвісти, долю яких ми не знаємо. Для нас це велика втрата.

Будинки, інфраструктуру – все це можна відновити, а людські життя вже не повернути”, – зауважив Марцінків.

Нагадаємо, з лютого 2024 року на Івано-Франківщині працює представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин Наталя Пасічник. Рідні зниклих безвісти можуть звернутись за допомогою у Представництво.

Представництво Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин — це комунікаційна ланка між рідними зниклих та установами, які залучені до пошуку зниклих безвісти.

“Приймаємо звернення від родин зниклих безвісти, допомагаємо їм у комунікації з різноманітними державними структурами, які власне займаються пошуком, включаючи військові частини, територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, а також правоохоронні органи.

Мені важливо, щоб люди, звернувшись в уповноважені структури, не залишалися з тим же переліком запитань з яким й починали. Для людей дуже важливо, аби був результат — розшукати зниклого живого або повернути його тіло додому та з почестями поховати.

Моє завдання — вислухати, іноді навіть просто дати виговоритися, підказати, куди звернутись, як подати звернення та що мати з собою, скерувати з усіма установами, а також бути на зв’язку, коли я знову буду потрібна.

Зокрема, до мене близькі зниклих безвісти можуть зателефонувати (+380 66 069 72 71 — ред.) та отримати консультацію. Крім цього, можна прийти на очний прийом за адресою: Коновальця, 46.

Звертатись можуть не лише близькі тих, хто зник під час повномасштабної війни, а також й рідні тих воїнів, яких розшукують з 2014 року”, — розповіла Наталя Пасічник.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.