Оперативна ситуація на фронті, 815 день великої російсько-української війни (відео)

Війна, Новини, Політика

815 день великої війни. Ситуація на фронті залишається напруженою. Противник, використовуючи перевагу в кількості особового складу, техніки та засобів враження, продовжує атакувати наші позиції. Протягом поточної доби відбулося вже близько 70 бойових зіткнень.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на тік-ток gudzinskiy_life.

На тлі великих втрат та зупинки наступу росії силами оборони України на півночі Харківщини путін учора виправдовувався, що поки, намірів захоплювати Харків у російських окупантів немає. Але словам брехливого диктатора вірити не можна.
Зараз російські війська накопичують сили і будуть намагатися вийти до основної лінії оборони України на Харківщині, яка знаходиться в 15 км. від кордону.

@gudzinskiy_life #часів_яр #харків #вовчанськ #купянск #лиці #кирниця #вовк #білогорівка #іванівське #курюмівка #роботино #авдіївка #новоолександрівка #невелбське #георгіївка #старомайорське #зсу ♬ War Worship – Spiritual Warfare Music Epic

На Харківському напрямку фіксуються атаки окупантів на Липці та південно-західніше с. Кирниці. На даний час зальне число бойових зіткнень на цьому напрямку сягнуло 10, при цьому російські окупанти намагалися покращити тактичне положення вісім разів, наші підрозділи у свою чергу – двічі. Поблизу Зеленого ворожі літаки скинули ще три керовані авіабомби. На Харківському напрямку за час наступу ворог максимально просунувся на відстань до 10 км.

На Вовчанському напрямку ворог не має особливих успіхів, кілька днів тому ому вдалося зайти у північну частину міста, яка знаходиться за річкою Вовк. На захід від Вівчанська росіяни намагаються штурмувати наші позиції у с Стариця щоб оточити місто, але без успішно. Взагальному ворог на Вовчанському напрямку просунувся від 3 до 5 км.

На Куп’янському напрямку противник здійснив уже сім спроб штурмових дій, зокрема в районі населеного пункту Синьківка. Ще на одній ділянці контратаку проводять українські воїни. Ситуація динамічна та залишається під контролем Сил оборони.
На Лиманському напрямку число бойових зіткнень поточної доби зросло до п’яти. Для підтримки атаки в напрямку Торського, росіяни завдали по цьому населеному пункту удару з повітря із застосуванням трьох КАБів.

На Сіверському напрямку, що в Донецькій області, ворожий авіаудар із застосуванням КАБу завдано по Білогорівці.
Одним із найгарячіших напрямків фронту залишається Краматорський, де кількість атак агресора досягла 10. Новими напрямками штурмових дій противника удень тут стали Іванівське та Курдюмівка, Часів Яр. По Диліївці російська авіація завдала удару некерованими авіаційними ракетами.

На Авдіївському напрямку напруга бойових дій сьогодні найвища: тут наші воїни відбивали 18 ворожих штурмів. Найзапекліше біля Новоолександрівки. Напрямком атак окупантів стало також Невельське.

На Курахівському напрямку ворог дев’ять разів намагався прорвати рубежі нашої оборони, зокрема в районі Георгіївки. Під керовані авіабомби російських терористів потрапила Єлизаветівка.

Двічі противник намагався атакувати в районі Старомайорського на Времівському напрямку, зазнав втрат та відступив.

Росіяни вже втретє за тиждень заявляють провзяття с. Роботино, але схоже і цього разу вони видають бажане за дійсне, адже за даними обєктивного контролю саме село повністю зруйноване і залишається у сірій зоні незважаючи на періодичні прапоровтикі у селі росіян.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.