МОУ: Вже 300 тисяч чоловіків оновили дані через “Резерв+”, застосунок працює за кордоном (відео)

Війна, Новини, Політика

Станом на 20 травня 300 тисяч чоловіків призовного віку оновили свої військово-облікові дані у мобільному застосунку “Резерв+”, застосунок вже доступний для українців за кордоном.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі національного телемарафону.

“Ми можемо говорити, що вже зараз 300 тисяч українців (військовозобов’язаних, призовників та резервістів) уточнили свої дані в застосунку “Резерв+” (він же електронний кабінет). Ще 620 тисяч маємо скачувань і чимало людей ще стоять в черзі, тому що систему в перший день було дещо перевантажено. Були певні технічні збої, наразі вони практично всі виправлені. За кордоном також уже можна через “Резерв+” уточнити свої дані практично в усіх країнах світу, де є військовозобов’язані українці”.

Лазуткін наголосив, що застосунок “Резерв+”, новий сервіс, який запустився 18 травня, користується великим попитом. Набагато більшим, ніж оновлення даних через ТЦК та ЦНАПи, в яких також можна оновити дані.

@gudzinskiy_life #резерв+ #додаток #тцк #зу_про_мобілізацію #зсу #иобілізація #перемога #україна ♬ الصوت الأصلي – كشتانينا

Речник підтвердив, що, звісно, трапляються помилки (деякі військовозобов’язані побачили на свої екранах статус “Уточнюється” або “В розшуку”).

За словами речника, людський фактор, звісно, присутній, адже дані в реєстр “Оберіг” вносилися з паперових документів. Водночас Лазуткін стверджує, що в масштабах всього проєкту це – поодинокі випадки.

Він наголосив, що сервісний центр проєкту працює 24 години на добу і закликав звертатись туди.

Проблеми з незручностями і неточностями вирішуються, запевнив речник Міноборони.

Крім того, за словами Лазуткіна, впродовж місяця у мобільному застосунку “Резерв+” з’явиться оновлення і відображатиметься також спеціальний код, аналогічний тому, який повинен міститися на військово-обліковому документі. Такий код буде дійсним для перевірки працівниками ТЦК та СП, поліції, Держприкодонслужби, що дозводить чоловікам не носити з собою скрізь паперові документи.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.