Покусав господаря: на Косівщині у кота виявили сказ

Новини, Суспільство

Фахівці Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області встановили сказ кота, який належав громадянину с. Великий Рожин, присілок Вишній Середній Кутської сільської громади Косівського району.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на у Кутську селищну раду.

Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження. Спеціалісти провели епізоотичне розслідування за даним випадком та встановили факт прямого контакту загиблої тварини з господарями (покуси, подряпини).

Аби ліквідувати захворювання, фахівці визнали територію неблагополучною, наклали карантинні обмеження та розпочали ліквідацію сказу.

“Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилася підозра або клінічні ознаки захворювання, – інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу. У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини”, – наголошують у селищній раді.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.