Під час бойового завдання загинув захисник з Івано-Франківщини Василь Данильчик (фото)

Війна, Новини, Політика
Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Рогань Харківської області, 24 травня 2024 року, загинув Герой з Прикарпаття Василь Данильчик на позивний “Іспанець”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку Гвіздецької ТГ.

Полеглий воїн народився 3 вересня 1991 року й був вихідцем з села Хлібичин Заболотівської територіальної громади.
Василь Данильчик пішов добровольцем до лав Збройних сил України 25 березня 2023 року.
Спочатку захисник проходив військове навчання в місті Рівне, а потім — воєнну підготовку в Іспанії, де здобув сертифікат НАТО. Через це Герой отримав у побратимів позивний “Іспанець”.
“Далі продовжував службу солдатом в Окремій президентській бригаді імені гетьмана Богдана Хмельницького в/ч А0222. А 23 грудня 2023 року демобілізувався за сімейними обставинами.
Але 9 травня 2024 року захисник знову вступає до лав ЗСУ. Цього разу він захищав Україну в складі 42 окремої механізованої бригади в/ч А4667 на Харківському напрямку”, — йдеться в дописі від громади.
У полеглого бійця залишилися дружина та неповнолітній син.
“Селищний голова, виконавчий комітет та депутатський корпус Гвіздецької селищної ради висловлює щирі слова співчуття матері, дружині Наталі, синочку Максиму, всій родині, друзям, побратимам. Розділяємо біль вашої втрати та сумуємо разом з вами.
Жертва Василя Данильчика ніколи не буде забута, а його пам’ять завжди буде жити серед нас!”, — йдеться в дописі.
Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.