У Франківській громаді водолази розчищають річки та озера

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську водолази обстежили дно міського озера, а це більше 1200 кв.метрів, звідки витягли приблизно 35 кілограмів сміття.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Також розчищали місця для купання у річках Бистриця Надвірнянська та Бистриця Солотвинська.

«Ми прочистили Бистрицю Солотвинську від гілля. Сьогодні водолази працюють на Бистриці Надвірнянській. Із самої річки нічого не витягнули. Вона —  чиста і технічно готова до купального сезону. Великий обсяг роботи провели на міському озері, хоча ми не рекомендуємо там купатися. Крім того, на території громади, де є озера, подивилися, що можна зробити, аби люди могли безпечно відпочивати», — розповів Ігор Влізло, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківської міськради.

Серед знахідок на міському озері — скляні пляшки та декілька небезпечних арматур, розповідає водолаз рятувально-водолазної служби Івано-Франківська Сергій Дудін.

Начальник аварійно-рятувальної маневрової групи, водолаз І класу Ігор Кочанський каже, що 90-95% нещасних випадків на водоймах пов’язані з купанням у нетверезому стані, й нагадує правила поведінки на водоймах.

«Перед тим як купатися у незнайомому місці, потрібно перевірити дно, переконатися, чи воно безпечне. Не купатися там, де є сильна течія. Дітям можна відпочивати на водоймах тільки під наглядом дорослих. Перебуваючи довший час на спеці, потрібно поступово заходити у воду. Не купатися в стані алкогольного сп’яніння», — каже Ігор Кочанський.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.