Данія дозволить Україні бити данськими F-16 по цілях в Росії

Війна, Новини, Політика

Зазначається, що це не нова позиція.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”.

Міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен повідомив, що Україна зможе використовувати данські винищувачів F-16 для завдання ударів по військових цілях в Росії. Про це Расмуссен сказав журналістам у четвер в Брюсселі.

Глава МЗС Данії відповідав на запитання, чи дозволить Копенгаген Україні використовувати передані його країною винищувачі F-16 для ударів по об’єктах на російській території.

“Коротка відповідь – так”… Це не нова позиція, вона є частиною передачі. Коли ми обговорювали це з нашим комітетом у закордонних справах в данському парламенті, ми з самого початку чітко дали зрозуміти, що це частина самооборони, щоб було можливо також атакувати військові об’єкти на території агресора”, – пояснив міністр.

Нагадаємо, британська газета Evening Standard у матеріалі від 10 травня стверджувала з посиланням на “високопоставлене військове джерело”, що Україна отримає перші винищувачі F-16 “протягом лічених тижнів”. Про наміри передати Україні F-16, серед інших держав, оголосили Норвегія та Бельгія. При чому остання передасть 30 винищувачів до 2028 року.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.