Папа “руський” боїться “ескалації”, якщо Україна битиме по Росії західною зброєю

Новини, Політика

Державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін вважає, що потенційний дозвіл на використання Україною зброї, наданої НАТО, на території Росії означатиме “неконтрольовану ескалацію”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на слова Пароліна, якого цитує агентство ANSA.

Держсекретар Ватикану вважає, що можливі удари України по Росії натовською зброєю “повинні турбувати всіх тих, кому близька доля нашого світу”.

“Це може спричинити ескалацію, яку вже ніхто не зможе контролювати. Це дуже тривожна перспектива”, – додав він.

Паролін нагадав, що Ватикан допомагає Україні з поверненням дітей на батьківщину та іншими питаннями гуманітарного рівня, й “іншого шляху немає”.

Як відомо, генсек НАТО Єнс Столтенберг наполягає, що союзникам потрібно переглянути обмеження на заборону Україні вдаряти по РФ західною зброєю на тлі прикордонних боїв на Харківщині.

Деякі європейські держави вже відкрито заявили, що підтримують таку позицію, але зокрема США та Німеччина виступають проти.

Водночас, за даними ЗМІ, Джо Байден схиляється до того, щоб змінити свою позицію і надати дозвіл Україні завдавати ударів по території РФ американською зброєю.

З історії держави Ватикану відомо, що під час 2 свтової війни Папа Римський так, як і зараз підтримували італійських фашистів та німецьких нацистів. Так, що нічого як би мовити нового. Однак дивна позиція патріарха УГКЦ Святослава Шевчука, який просто не помічає позиції папи “руського”. Очевидно, що прихожанам УГКЦ треба як мінімум задуматись, чому це так..

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.