Мешканка Франківська хотіла отримати “виплати від ЄС” і втратила 40 тисяч гривень

Кримінал, Новини

40 тисяч гривень втратила жителька Івано-Франківська, надіючись отримати допомогу для громадян у воєнний час. Посилання за яким перейшла заявниця-виявилося фейковим.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на поліцію Івано-Франківської області

До співробітників поліції звернулась мешканка обласного центру і повідомила, що стала жертвою шахрайських дій. Жінка в одній із соціальних мереж знайшла оголошення про соціальні виплати українцям в період воєнного стану. У тексті також містилося посилання за яким можна було зареєструватися та подати заявку на отримання допомоги.

Зі слів потерпілої, вона ввела номер банківської карти та паролі доступу. Надалі з рахунку аферисти списали 40 тисяч гривень.

За фактом шахрайських дій слідчі розпочали кримінальне провадження відповідно до ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України. Поліцейські вживають заходів, аби встановити осіб, причетних до злочину.

Правоохоронці звертаються до громадян з обережністю ставитись до оголошень про виплати будь-якої допомоги і в жодному випадку не надавати особистих даних та даних своїх банківських карт. Зазвичай будь-яка соціальна допомога не рекламується у соціальних мережах – та є фейковою. Не дайте себе ошукати!

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.