Понад 40% українців вважають, що за Зеленського в Україні погіршився стан демократії

Новини, Політика

Зазначається, що 19% українців вважають, що ситуація з демократією покращилася, а 29% – що не змінилася.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на УНН.

Згідно з опитуванням 43% українців вважають, що за п’ять років президентства Володимира Зеленського ситуація з демократією в Україні стала гіршою.

Про це заявили у Київському міжнародному інституті соціології (КМІС).

“Бачать певні погіршення – 43%, проте серед них 11% насамперед пов’язують це з об’єктивними обставинами воєнного часу, а 28% – із спробами влади згортати права і свободи громадян (ще 3% обидві причини назвали)”, – резюмували у КМІС.

Image

Щодо стану економіки, то 49% українців вважають, що за президентства Зеленського стан економіки погіршився, 21% респондентів не побачили ніяких змін. 17% опитаних кажуть, що стан економіки покращився, а 13% не змогли обрати якийсь із цих варіантів.

Image

 

 

“Хоча не більше п’ятої частини українців бачать покращення у сфері демократії і економіки за підсумками 5 років президентства В. Зеленського, але водночас і не більше чверті відзначають погіршення ситуації через хибні дії влади. Можна трактувати сприйняття українцями змін з демократією та економікою як відсутність видатних обнадійливих просувань, але і без жорстких обвинувачень влади”, – підсумував ситуацію перший виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

Опитування проводилось на замовлення громадської організації Центр стратегічних комунікацій “Форум” упродовж 16-22 травня 2024 року.

Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 1002 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Опитування проводилося з дорослими громадянами України, які на момент опитування проживали на території України, яка контролювалася урядом України. До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролюються владою України, а також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.