Росія зазнає провалу: британський адмірал Радакін впевнений у перемозі України у війні

Війна, Новини, Політика

Начальник штабу оборони Збройних сил Великої Британії адмірал Ентоні Радакін, вважає, що Росія зазнає поразки в Україні, попри те, що російські війська розпочали новий наступ на Харківщині, а українській армії не вистачає боєприпасів і живої сили.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на інтерв’ю Ентоні Радакіна британському мовнику SkyNews з нагоди 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії 6 червня 1944 року.

Україна здобуде перемогу

За його словами, Росія робить тактичні успіхи… Та якщо повернутися до березня 2022 року, тоді Росія займала близько 17% території України.

Сьогодні під контролем РФ – 11% території, зазначив адмірал.

Ентоні Радакін упевнений, що в цій війні Україна здобуде перемогу.

– До кінця червня Росія втратить 500 тисяч осіб – убитими й пораненими. Ми вже пройшли 800 днів війни, яка, за прогнозами Путіна, мала тривати три дні. Це важко для України, але ми повинні зберегти нашу підтримку, – рішуче заявив британський адмірал.

Путін не готовий до війни з НАТО

Ентоні Радакін вважає, що російський президент Володимир Путін не хоче прямої війни з НАТО і не хоче ядерної війни. У НАТО величезна перевага в силі.

– Це війна економік. Це війна логістики. Це війна промислового виробництва. Це війна політичної волі. Усе це робиться для того, щоб повернути мир народу України, – сказав адмірал.

Що стосується можливості початку третьої світової війни, то воєначальник вважає, що світ став трохи небезпечнішим. Але треба розуміти відмінності між серйозними і глибокими загрозами наприкінці 1930-х років і ситуацією зараз. За словами Ентоні Радакіна, не слід використовувати розпливчасті формулювання про те, що світ зараз перебуває на порозі світової війни.

Минулого року очільник Збройних сил Великої Британії Ентоні Радакін заявив, що Путін втратив контроль над війною в Україні.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.