Опитування показало, чи хочуть іванофранківці в ЄС та НАТО (інфографіка)

Новини, Суспільство

Серед мешканців Івано-Франківська переважна більшість підтримують і вступ до ЄС, і вступ до НАТО.

Про це йдеться у дев’ятому муніципальному опитуванні Міжнародного республіканського інституту (IRI), проведеному у квітні-травні 2024 року, .

Так, найбільше прихильників європейського курсу країни у Львові, в Івано-Франківську (87%) та Тернополі.

Найменше — у містах, які ближче перебувають до лінії бойових дій — Дніпрі, Харкові та Одесі.

Підтримка вступу держави до НАТО також має високий показник підтримки. В Івано-Франківську 85% прихильників євроатлантичного курсу країни.


Впродовж квітня-травня 2024 року Соціологічна група «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту провела дев’яте муніципальне дослідження.

Опитування проводили у 21 місті України (Київ та усі обласні центри, де безпекова ситуація дозволяла провести дослідження) з 13 квітня по 14 травня 2024 року за допомогою face-to-face інтерв’ю дома у респондентів.

Вибірка складалася з 16 800 громадян віком від 18 років і старше. Отримані дані у кожному місті були зважені по статі та віку з використанням національних статистичних даних (станом на 1 січня 2022).

Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 49%.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.