У Франківській громаді вже понад півтори тисячі військовозобов’язаних оновили дані через ЦНАП

Війна, Новини, Політика

В Івано-Франківській міській територіальній громаді військовозобов’язані громадяни активно оновлюють свої дані. Станом на 3 червня 2024 року через ЦНАП громади відомості оновили вже понад 1 700 осіб. Процедура займає лише 5-7 хвилин і дозволяє оперативно передати актуальну інформацію до Єдиного державного реєстру.

Про це розповів директор департаменту адміністративних послуг Богдан Питель, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Згідно з чинним законодавством України, військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років мають можливість оновити свої дані щодо військового обліку. Зробити це можна через мобільний застосунок «Резерв +» або у Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Директор департаменту адміністративних послуг Івано-Франківської міської ради Богдан Питель розповідає:

«Відповідно до чинного законодавства України передбачено, що військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років мають можливість оновити свої дані стосовно військового обліку в територіальних центрах комплектування. Це робиться за допомогою мобільного застосунку «Резерв +» або у ЦНАП, – розповідає директор департаменту адміністративних послуг Богдан Питель. – Відповідно, є три напрямки, за якими оновлюють свої дані. В Івано-Франківську зробити це можна в Головному офісі та нашому територіальному підрозділі в мікрорайоні Пасічна, БАМ, Каскад, Опришівці. Також в усіх наших територіальних підрозділах, що знаходяться в селах Івано-Франківської міської територіальної громади», – розповів Богдан Питель.

В Івано-Франківській міській територіальній громаді станом на 3 червня 2024 року через ЦНАП оновили відомості понад 1 700 військовозобов’язаних осіб. Процедура оновлення даних є простою та швидкою. Військовозобов’язаний звертається до адміністратора ЦНАПу з паспортом та ідентифікаційним кодом. Працівник вносить в систему прізвище, ім’я, по батькові, ідентифікаційний код та номер телефону, які одразу проходять верифікацію. За бажанням також вносять електронну адресу та фактичне місце проживання, яке може відрізнятися від адреси реєстрації.

Після внесення даних, відомості передаються до Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних резервістів та призовників. Військовозобов’язаному видається підписаний адміністратором ЦНАПу та завірений печаткою витяг з реєстру. У витязі міститься інформація про військовозобов’язаного, його унікальний номер в реєстрі, військово-облікова спеціальність, дані про проходження ВЛК, відстрочки, бронь чи перебування в розшуку.

«Система працює спокійно, стабільно. Дані оновлюються оперативно. Ті дані, які військовозобов’язаний сказав працівнику, тобто підтвердив своїм підписом на заяві, сформованій за допомогою засобів електронної взаємодії, зразу потрапляють у систему. Норма закону стосовно оновлення даних виконана», – каже Богдан Питель.

Варто зазначити, що у ЦНАПі та його територіальних підрозділах не видають ні повістки, ні направлення на ВЛК. Процедура подачі заявки та її опрацювання займає лише 5-7 хвилин.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.