Франківці втрачають гроші через фейкові оголошення про оренду квартир (скріншоти)

Новини, Суспільство

Шахраї продовжують наживатися на довірливих франківцях, які шукають квартиру в оренду. Вони розміщують фейкові оголошення та виманюють завдатки, прикриваючись різними історіями.

Про це розповів підписник телеграм-каналу “Чорний з Івано-Франківська”, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

“Вибачте у мене прохання, розумію що вже домовились але все ж таки у вас є можливість додати ще 1500 гривень? Мені б дуже наразі були сьогодні гроші, ми все одно з вас відрахуємо. Напишіть номер ваш по якому зручніше зв’язатися буде,” – такі повідомлення фейкові власники квартир надсилають потенційним жертвам.

Для переконливості шахраї надсилають фото документів, які скоріш за все є підробленими. А потім просять перерахувати завдаток нібито для бронювання квартири.

“Але, як тільки ми зустрічаємося на квартирі, оплачуєте решту і можете заселятися,” – обіцяють ошуканці.

У підсумку обманутий франківець втратив 3000 гривень. Журналісти спеціально зв’язалися з шахраями по подібному оголошенню, щоб перевірити схему. Вона повністю повторилася.

“Друзі, будьте обережні! Якщо ж вирішили платити завдаток, то робіть це лише при зустрічі,” – радить адміністратор телеграм-каналу “Чорний з Івано-Франківська”.

Також він зазначив, що шахраї працюють не лише в Івано-Франківську, а по всій Україні.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.