“Потрібні фахівці різних напрямків”: які переваги центру рекрутингу української армії в Івано-Франківську

Війна, Новини

В ЦНАПі Івано-Франківська відкрили центр рекрутингу української армії від Міністерства оборони України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Зокрема, своєю думкою поділився представник від 102 окремої бригади територіальної оборони, яка переважно складається з військовослужбовців з Івано-Франківської області, Микола Гуцуляк:

“Процес мобілізації триває в нас постійно і ми вже маємо практику використання рекрутингових центрів в інших областях.

Саме  такий підхід, як рекрутингові центри, для формування та поповнення мобілізаційного ресурсу, є доволі позитивним.

З власної практики скажу, що ми залучаємо до нашого війська людей, які є вмотивовані, не мають якихось ознак примусу потрапляння в частину, а саме свідомо прийняли рішення вступити до наших лав.

І завдяки рекрутинговому центру, як показує практика, наша бригада поповнюється представниками багатьох областей. Оскільки люди мають можливість обирати місце, де вони хочуть служити.

Охочі, таким чином, можуть поговорити з самим представником військової частини. А вже в процесі спілкування керівник визначає чи можна брати людину, умовно, в 102 бригаду. Ми одразу з такою людиною зконтактовуємо і в процесі відбору визначаємо саме якісний показник, щоби людина відкинула свої перестороги.”

За словами військовослужбовця, не варто ототожнювати потребу в мобілізаційному ресурсі винятково зі штурмовиками або фахівцями з напрямків, де виконують безпосередньо бойові завдання:

“Фахівці потрібні в різних напрямках.

Коли ми робимо відбір за рекомендацією центра рекрутингу, то беремо до уваги саму людину, її освіту, фах та здобутки, цивільне життя. Адже для забезпечення бойової моторності підрозділу треба не тільки стрільців, кулеметників чи штурмовиків, але й потрібно людей з напрацюваннями в цивільних сферах.

Зокрема ми говоримо про сферу логістики, адже це одна з складових, що забезпечує бойову готовність всього підрозділу.

Якщо людина пропрацювала все життя бухгалтером, то ми її скеровуємо на вакансії, які стосуються фінансової сфери. Якщо ж людина працювала на підприємствах чи в сфері постачання, вона проходить службу в підрозділах логістики.

І людина таким чином відчуває себе більш захищеною, бо розуміє що йде підготовленою, адже як військовослужбовець вона отримає навички на базі військової підготовки, але її фах стане осередком формування роботи у війську в подальшому.

Рекрутингові центри дають можливість відкинути побоювання людей, що вони потраплять у невизначеність чи спричинять проблеми.”

Так, за словами військовослужбовця 102 бригади, близько 60 відсотків людей, яких призвали за два останніх місяці, були рекомендовані рекрутинговим центром.

“Вони приходять добровільно, визначаються і аж після того ми реалізовуємо всі інші етапи, зокрема співпрацю з ТЦК”, — каже Микола Гуцуляк.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.