У Калуші під час крос-кантрі для реабілітаційного центру зібрали 70 тисяч гривень

Новини, Суспільство

До Дня міста в Калуші відбулися велосипедні перегони «Домбровське МТВ крос-кантрі – 2024». Організатори змагань збирали гроші для відкриття реабілітаційного центру для військових «4.5.0. Прикарпаття».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Загалом на потреби центру вдалося зібрати 70 тисяч гривень, повідомляють організатори.

«Ми вдячні усім, хто долучився до організації, учасникам заїзду та партнерам! Це вагомий внесок у створення центру для наших військових», – йдеться у повідомленні.

«4.5.0 Прикарпаття» – майбутній реабілітаційний центр для військових, що створюється на базі закинутої водонапірної станції «Хотінь». Ідея створення центру належить калушанину Олегу Перегуді, який в червні 2022 року загинув на війні. Продовжує його справу дружина та побратими.

Реабілітаційний центр має стати місцем соціалізації, відновлення фізичного та психологічного здоров’я, місцем для зустрічей, де можна просто випити кави з побратимом.

Українські військові спілкуються на передовій за допомогою спеціальної мови. Код «4.5.0» означає «все спокійно» або «все добре».

 

 

Нагадаємо, велосипедні перегони «Домбровське МТВ крос-кантрі – 2024» провели в межах 587 річниці з дня заснування Калуша. Учасники велоперегонів долали від 10 до 40 кілометрів на гірських й рівнинних трасах.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.