Зниклими безвісти вважаються 111 військовослужбовців з Івано-Франківської громади

Війна, Новини, Суспільство

З Івано-Франківської громади 111 бійців та бійчинь вважаються зниклими безвісти, ще понад 60 військовослужбовців перебувають у російському полоні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на етері телерадіокомпанії «ВЕЖА» 13 червня, пише Фіртка.

Посадовець додав, що захищаючи країну, загинули 511 військовослужбовців з громади.

“111 бійців з Івано-Франківської громади вважаються зниклими безвісти. Сьогодні (13 червня — ред.) з частиною родин зниклих безвісти військових зустрічались, аби більше комунікувати.

Таким родинам виділяємо щомісячну допомогу. Ми комунікуємо, намагаємось організувати різні поїздки, оздоровлення для дітей”,  сказав Марцінків.

Нагадаємо, з лютого 2024 року на Івано-Франківщині працює представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин Наталя Пасічник. Рідні зниклих безвісти можуть звернутись за допомогою у Представництво.

Представництво Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин — це комунікаційна ланка між рідними зниклих та установами, які залучені до пошуку зниклих безвісти, зазначала журналістці Фіртки Наталя Пасічник.

“Приймаємо звернення від родин зниклих безвісти, допомагаємо їм у комунікації з різноманітними державними структурами, які власне займаються пошуком, включаючи військові частини, територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, а також правоохоронні органи.

Мені важливо, щоб люди, звернувшись в уповноважені структури, не залишалися з тим же переліком запитань з яким й починали. Для людей дуже важливо, аби був результат — розшукати зниклого живого або повернути його тіло додому та з почестями поховати.

Моє завдання — вислухати, іноді навіть просто дати виговоритися, підказати, куди звернутись, як подати звернення та що мати з собою, скерувати з усіма установами, а також бути на зв’язку, коли я знову буду потрібна.

Зокрема, до мене близькі зниклих безвісти можуть зателефонувати (+380 66 069 72 71 — ред.) та отримати консультацію. Крім цього, можна прийти на очний прийом за адресою: Коновальця, 46.

Звертатись можуть не лише близькі тих, хто зник під час повномасштабної війни, а також й рідні тих воїнів, яких розшукують з 2014 року”, — розповіла Наталя Пасічник.

Коли розшук припиняють?

Розшук зниклої безвісти людини припиняють не пізніше ніж через три дні з дня встановлення її місця перебування, місця поховання чи місцеперебування останків. Про це повідомляють родичів, а також заявника, якщо заявник не є родичем.

Якщо зникла безвісти за особливих обставин людина, вважається загиблою, але її останки не знайшли, розшук не припиняється до встановлення її місцеперебування, місця поховання чи місцеперебування останків зниклого.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.