Комюніке Саміту миру готове й буде відкрите до приєднання – Єрмак

Новини, Політика

Текст комюніке Глобального саміту миру, який проходить у Швейцарії, готовий і буде відкритий до підписання, зокрема й для країн, які не приїхали на конференцію.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на голову Офісу президента Андрія Єрмака в ефірі телемарафону.

Голова ОП наголосив, що позиція України стосовно питань, які будуть висвітлені у саміті, “із самого початку є дуже принциповою і дуже проукраїнською” та не допускає “ніяких компромісів із незалежністю, суверенітетом і територіальною цілісністю”.

“Чітка позиція по комюніке. Воно є, воно розповсюджене між учасниками, і ми очікуємо, що більшість країн приєднаються до нього. Комюніке буде відкрите для того, щоб до нього приєднались країни, які не доїхали на цей саміт”.

Повідомлення у ЗМІ про узгодження комюніке Єрмак пояснив необхідністю держав уточнити та роз’яснити текст.

“Глобальних питань нема, тому що в нас абсолютно чесна позиція”, – зазначив посадовець.

Напередодні саміту у Швейцарії виправили проблемні положення підсумкового документа зустрічі, який міг мати небажані наслідки для України – текст рішення в останні дні змінили.

Після цього кілька держав, що планували взяти участь у зустрічі, відмовилися від поїздки до Швейцарії. 

Також читати: Зеленський: План дій буде доведений до РФ, щоб на другому саміті зафіксувати кінець війни

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.