В «Прикарпаттяобленерго» відбувся перший етап корпоративного Марафону донорів крові (фото)

Здоров'я, Суспільство

«Перемога у твоій крові!» – під таким гаслом вчора, 18 червня, відбувся перший етап корпоративного Марафону донорів крові в «Прикарпаттяобленерго». Кров здавали близько півсотні надвірнянських, богородчанських та яремчанських енергетиків, а сам благодійний захід відбувся на базі Надвірнянської СЕЕМ філії «Південна».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Прикарпаттяобленерго.


«Здати крові для наших захисників і захисниць, – розповідає директор філії «Південна» Дмитро Буняк, – це найменше що ми можемо зробити у якості подяки і шани, тим хто щодня віддає своє здоров’я та життя. Наші працівники систематично долучаються до цієї доброї акції, а за потреби додатково їдуть до Івано-Франківська в Центр крові впродовж року. Наш колектив дуже добре розуміє важливість цієї теми, адже з числа наших працівників маємо дванадцять бійців ЗСУ, тому постійно закриваємо їх потреби, щомісяця віддаємо одноденний заробіток тощо».
Розпочати свій день з доброї справи і вирушити на роботу, щоб у краян було світло – першими здавали кров чоловіки з експлуатаційних та оперативно-виїзних бригад. Далі працівники офісу, які після здачі також поверталися на робочі місця, адже енергетика – той сектор, який за жодних обставин не має зупинятися. Були серед числа волонтерів постійні донори, але й поповнилися ряди новачками, які дуже ретельно готувалися до цього важливого кроку – правильне харчування і режим сну, щоб донація була максимально якісною і змогла послужити нашим воїнам у порятунку життя.
«Крововтрата – найчастіша причина смертності на полі бою,-– пояснює лікар трансфузіолог Івано-Франківської обласної станції центру крові Марта Орестівна. – А запити на компоненти крові туди у стабілізаційні центри та госпіталі, що першими приймають важкопоранених бійців, постійні і масштабні. Тим часом потреба у крові для цивільних лікарень та онкоцентрів аж ніяк не зменшилася, з воєнними діями, на жаль, скорочується число донорів, які на постійній основі впродовж років допомагали іншим. Тож ми завжди чекаємо донорів у Центрі крові на вулиці Бандери, 23 в Івано-Франківську».
Одна донація крові рятує одразу три життя. Тому енергтики не зупиняюьться і вже у липні Марафон донорів крові продовжиться ще двома виїзними днями за участі бригад медиків Центру крові. Тил продовжує працювати на нашу спільну Перемогу!
Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.