З вересня старшокласники Прикарпаття вивчатимуть «Захист України» за оновленою програмою (фото)

Війна, Новини

Передбачено 6 модулів з домедичної допомоги, інженерії, радіозв’язоку і технологій, топографії і тактики.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківській ОВА.

У Києві за ініціативи Міністерства освіти і науки України завершилась перша хвиля підготовки тренерів, які ознайомлюватимуть педагогів з особливостями оновленої програми «Захист України» . Загалом – 81 учасник, з них 5 – з Прикарпаття,

Тренери, серед яких освітяни та ветерани, переймали досвід у представників АЗОВу, ОСІНТ-агенції «Мольфар», демократичної школи «Майбутні» та КMBS.

Навчання охоплювало теми:

– національної безпеки та оборони;

– інформаційної безпеки;

– військового управління;

– особливостей роботи з учнями 10–11 класів та педагогіки.

Відтак вже з вересня старшокласники вивчатимуть «Захист України» за оновленою програмою. Передбачено 6 модулів, серед них – домедична допомога з елементами тактичної медицини, ази інженерії, зокрема, навички управління безпілотними апаратами, радіозв’язок і різноманітні технології, що застосовуються на війні, основи топографії і тактики.

У липні планується проведення другого етапу навчання тренерів.

«Сьогодні завдання вчителів – підготувати молоде покоління, допомогти здобути знання, які стануть в нагоді в умовах війни, зокрема, допоможуть зберегти своє життя та життя інших людей», – йдеться у дописі.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.