Продавали неіснуючий товар у мережі: на Прикарпатті викрили групу шахрайок

Кримінал, Новини

Жертвами шахрайок стали близько 20 людей з різних областей України, загальна сума збитків – понад 40 тисяч гривень.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на обласну поліцію. 

23 та 28-річні прикарпатки у соціальній мережі створили кілька фейкових сторінок, де протягом тривалого часу  виставляли на продаж одяг, крісла-кокони, пуфи тощо. Основна умова покупки була повна або часткова передоплата.

Однак після надходження коштів на банківські рахунки аферисток останні блокували користувачів, а товар клієнти так і не отримували.

Під час обшуку в помешканні зловмисниць оперативники виявили ряд речових доказів їхньої злочинної діяльності. Серед вилученого: мобільні телефони, сім-карти, банківські платіжні карти, чорнові записи.

Обом фігурантам слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому.

За скоєне підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

 

 

Процесуальне керівництво здійснює окружна прокуратура міста Івано-Франківська. Наразі правоохоронці встановлюють остаточну кількість потерпілих та суму завданих збитків.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.