В ISW пояснили, чому два дні підряд Путін говорить про ядерну зброю

Війна, Новини, Політика

Два дні поспіль очільник Росії Володимир Путін говорить про ядерну зброю, зокрема про можливість “зниження порогу” застосування ядерної зброї в російській ядерній доктрині.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

ISW вважає, що Путін озвучує ядерні загрози, щоб перешкодити подальшій підтримці України з боку Заходу і підірвати зусилля міжнародної спільноти щодо узгодження свого стратегічного бачення перемоги України у загарбницькій війні Росії.

21 червня Путін заявив під час виступу перед російськими офіцерами-випускниками, що Росія планує і надалі розвивати свою ядерну тріаду як “гарантію стратегічного стримування” і підтримки балансу сил у світі.

Російський лідер зазначив, що Росія також працює над збільшенням свого звичайного бойового потенціалу і оборонного промислового виробництва.

Під час прес-конференції у В’єтнамі 20 червня Путін заявив, що Росія розглядає можливість “зниження порогу” застосування ядерної зброї в російській ядерній доктрині і що можлива майбутня стратегічна поразка російських сил на полі бою в Україні призведе до “кінця державності [Росії]”.

ISW зазначає, що Путін, можливо, помилково прирівняв російську поразку в Україні до екзистенційної загрози для російської держави, щоб послатися на “винятковий випадок”, коли існуюча російська ядерна доктрина дозволить застосування ядерної зброї.

У ISW також підкреслили, що заява Путіна від 21 червня, схоже, є продовженням його інформаційної операції, спрямованої на саботаж зусиль Заходу, спрямованих на вироблення спільної стратегічної мети – рішучої перемоги над російським вторгненням. За задумом Заходу перемога України повинна була б стати кінцевою метою війни.

Загроза ядерної ескалації є ключовим аспектом здатності Росії маніпулювати іноземними лідерами, які приймають рішення, і дуже малоймовірно, що вона призведе до фактичної ядерної ескалації завдяки ядерним і звичайним засобам стримування.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.