Нафтогаз відновить пошкоджений ракетним ударом університет в Івано-Франківську (фото+документ)

Війна, Новини, Суспільство

Після нічної атаки на Івано-Франківськ, що завдала значної шкоди місцевому технічному університету, група “Нафтогаз” оголосила про намір фінансувати його відбудову. Бізнес-спільнота міста також долучається до підтримки навчального закладу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

У ніч на 22 червня Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ) зазнав серйозних пошкоджень внаслідок ворожого ракетного обстрілу. Група “Нафтогаз” взяла на себе зобов’язання профінансувати відновлення постраждалого навчального закладу.

За попередніми оцінками, атака призвела до руйнувань 14 університетських будівель. Пошкоджено понад 150 вікон, приблизно 100 внутрішніх міжкімнатних дверей та 25 вхідних дверей, більш ніж 1100 квадратних метрів даху.

Голова правління НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов прокоментував ситуацію:

“Заклад, що став ціллю під час обстрілу сьогодні вночі — це виключно цивільний обʼєкт. Він готує спеціалістів для нашої галузі, тож ми не можемо залишатися осторонь. Ми профінансуємо відновлювальні роботи, щоб студенти могли якнайшвидше повернутися до навчального процесу в стінах рідного університету”.

Наразі триває детальна оцінка збитків, завданих обстрілом. “Нафтогаз” планує розпочати відновлювальні роботи якомога швидше, щоб забезпечити безперебійний навчальний процес для студентів ІФНТУНГ.

Місцева бізнес-спільнота також не залишилась осторонь. Бізнес асоціація Івано-Франківська ухвалила рішення перерахувати 100 тисяч гривень до благодійного фонду університету. Про це повідомив голова асоціації Дмитро Романюк:

“Ми, як Бізнес асоціація, вважаємо що в цей непростий час, ми усі повинні єднатися у протистоянні російській агресії. Разом ми сильніші. Закликаємо проявляти підтримку та солідарність в цей час”.

Нафтогаз допоможе відновити Франківський університет нафти і газу 1

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.