На Прикарпатті районна лікарня переплатила за електроенергію: прокуратура через суд вимагає повернути кошти

Новини, Суспільство

Мова про понад 100 тисяч гривень. На Прикарпатті прокуратура через суд вимагає повернути до бюджету кошти, які районна лікарня переплатила за електроенергію.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галицький кореспондент“.

Коломийська окружна прокуратура в інтересах держави звернулася до суду про визнання недійсними додаткових угод до договорів про постачання електроенергії та стягнення надміру сплачених комунальним підприємством коштів у сумі понад 105 тис. грн.

Прокуратура встановила, що у 2021 році між постачальником та центральною районною лікарнею укладено додаткові угоди, якими безпідставно збільшено вартість електроенергії.

Таким чином необґрунтовано змінені істотні умови договору, а споживач змушений був платити за електроенергію значно більше, ніж було вказано у першочергових цінових пропозиціях постачальника.

“Як наслідок порушено вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» та завдано державі шкоду на зазначену суму. Наразі Господарським судом Івано-Франківської області відкрито провадження у справі та призначено до розгляду”, – йдеться в дописі.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.