На Прикарпатті відбувся велопробіг на честь загиблих, полонених і зниклих безвісти військовослужбовців (фото)

Новини, Суспільство

У Тлумачі відбувся велопробіг в пам’ять про загиблих Героїв, а також нагадування про полонених та зниклих безвісти військовослужбовців, присвячений Дню Конституції України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Тлумацьку міську раду.

“В наших серцях завжди житиме пам’ять про Героїв, які не побоялися взяти до рук зброю та відважно захищали Україну в боротьбі з окупантами.

Молоді й сповнені сил та енергії хлопці поклали життя, щоб наше небо було мирним, а майбутнє щасливим та вільним”, — йдеться у дописі.

Велопробіг, який відбувся в Тлумачі, об’єднав жителів громади, які щиро вболівають за рідну країну та шанують полеглих Захисників та пам’ятають про полонених та зниклих безвісти військовослужбовців.

У заході, який також був присвячений Дню Конституції України, взяли участь рідні полеглих захисників, полонених та зниклих безвісти військовослужбовців, представники міської ради, освітяни, молодь та небайдужі тлумачани. Кожен з учасників отримав наклейку з ім’ям Героя за якого брав участь у велопробігу.

Почався захід із загальнонаціональної хвилини мовчання за земляками, загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації, та Державного Гімну України.

Понад 80 учасників велопробігу стартували на Тлумацькому міському озері, у супроводі автомобілів поліції та швидкої допомоги, і подолавши маршрут фінішували біля Алеї Героїв та пам’ятника «Борцям за волю України».

“Звертаючись до присутніх міський голова Ігор Петрук відзначив, що цей захід – це данина пам’яті усім, хто загинув за незалежність України.

Посадовець наголосив, що ми не забуваємо про полонених та зниклих безвісти військовослужбовців та підтримуємо всіх наших захисників, які зараз боронять Україну від російського агресора. Міський голова подякував усім учасникам велопробігу за участь у пам’ятному заході”, — наголошено у дописі.

Зазначено, що насамкінець до пам’ятника «Борцям за волю України» було покладено кошик квітів та свічі пам’яті.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.