Прикарпатцям радять як ощадливо користуватися побутовою технікою

Новини, Суспільство

Енергетики наголошують, що заощадження сьогодні – не лише рекомендація, а й потреба для збалансування стану енергосистеми після чергових масованих обстрілів ворогом.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сторінку Прикарпаттяобленерго,

Прикарпатцям  надали 5 основних порад як користуватися побутовою технікою ощадливо.

Зазначається – якщо дотримуватися декількох нескладних правил щодо економного застосування побутової техніки, можна допомогти не тільки енергетиці Україні, а й власному гаманцю.

Перелік порад для заощадження в побуті:

  • Не залишайте прилади, що працюють від акумулятора заряджатися довше, ніж це потрібно для повної зарядки.
  • Охолоджуйте їжу перед тим, як поставити її в холодильник. До прикладу, гаряча каструля не лише змусить холодильник працювати інтенсивніше, а й нагріє інші продукти, що можуть зіпсуватися.
  • Режим очікування для комп’ютера доречний, якщо залишати його на кілька хвилин, а не на всю ніч. Слід вимикати пристрої, якими не користуєтеся.
  • Прості побутові речі часто зберігають значну кількість газу та електроенергії. Наприклад, холодильник повинен розташовуватися подалі від плити, нагрівача, колонки чи бойлера, батареї та прямих сонячних променів. А сучасні пристрої для приготування їжі, наприклад, мультиварки, дають змогу готувати 2-3 страви одночасно, що економить як газ, так і електроенергію.
  • Енергозберігаючі побутові прилади мають маркування «А» чи «А+». Холодильник такого класу споживатиме на 30-50% менше електроенергії, ніж пристрій такого ж об’єму марки «В». Тому якщо плануєте оновити техніку – врахуйте це.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.