Максимально наближені до людей: як працюють ЦНАПи в Івано-Франківську під час повномасштабної війни

Новини, Суспільство

Понад два роки українці живуть в умовах воєнного часу. Проте в Івано-Франківську ЦНАПи працюють у штатному режимі та надають сотні послуг.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Чи змінилась робота ЦНАПу з огляду на сьогоднішні реалії журналістка Фіртки розпитала у директора Департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя.

Зі слів директора Департаменту адміністративних послуг, звісно, що робота ЦНАПу змінилася.

“Тому що ЦНАП — це та соціальна структура, яка постійно повинна бути гнучкою та максимально наближеною до людей.

З перших днів повномасштабного вторгнення з 24 лютого 2022 року центри надання адміністративних послуг Івано-Франківська стали центрами допомоги внутрішньо переміщеним особам та військовим. Мешканці приносили сюди речі першої потреби, залучали різні компанії, потім роздавали це людям, які приїжджали — внутрішньо переміщеним особам, військовим.

Наш центр працював як центр турботи, центр допомоги. Вже згодом цей процес більше налагодився. Хочу зазначити, що ми одині з перших в Україні стали таким центром.

До нас телефонували з інших областей і теж за нашою моделлю почали на базі центрів надання адміністративні послуги робити такі центри допомоги внутрішньо переміщеним особам та військовим”, — каже Богдан Питель.

Богдан Питель розповідає, що орієнтовно в березні-квітні надійшло розпорядження, стосовно того, що економіка держави має працювати, послуги мають надаватися.

“І ми розпочали процес надання адміністративних послуг. В першу чергу це стосувалося оформлення біометричних документів, паспорта громадянина України у формі ID-картки, зміна фотографій за досягнення віку, послуги з реєстрації місця проживання, різних довідок.

Оскільки приїжджали люди з різних регіонів, в деяких з них були втрачені документи, і ми повинні були працювати над тим, щоб ці послуги надавалися. Щоб люди отримували відповідно те, що необхідно.

Ну і звісно економіка. Економіка мала працювати, почали відкриватися заклади торгівлі, відповідно оформляли дозвільні документи та різні процедури. Цей процес запустився і ми до цього часу працюємо і надаємо адміністративні послуги. Тобто тут все гаразд”, — підкреслив директор Департаменту адміністративних послуг.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.