Не видають ні повістки, ні направлення на ВЛК: як прикарпатці оновлюють свої дані у ЦНАПі

Війна, Новини, Політика

Відповідно до чинного законодавства України передбачено, що військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років мають можливість оновити дані щодо військового обліку в територіальних центрах комплектування.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Крім того, це можна зробити за допомогою мобільного застосунку “Резерв +” або у ЦНАПі.

Як відбувається цей процес у ЦНАПі, журналістці Фіртки директор Департаменту адміністративних послуг Богдан Питель.

“Щоб оновити дані військовозобов’язані особи звертаються зі своїм паспортом та ідентифікаційним кодом до адміністратора ЦНАПу. Працівник вносить відомості в систему — це прізвище, ім’я та по батькові, ідентифікаційний код, номер телефону. Дані одразу проходять верифікацію.

Також за бажанням вносять адресу електронної пошти й адресу фактичного місцепроживання, вона може відрізнятися від адреси, де зареєстровано військовозобов’язаного громадянина.

Після того відомості передаються в Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних резервістів та призовників та ми видаємо військовозобов’язаному витяг з даного реєстру. Такий витяг підписує адміністратор ЦНАПу, ставиться печатка і видається заявнику.

У витязі також вказується інформація про військовозобов’язаного, унікальний номер в Єдиному державному реєстрі призовників та військовозобов’язаних, резервістів, вказується військово-облікова спеціальність, чи проходили ВЛК, чи є відстрочка, бронь чи перебуває людина в розшуку”, — каже Питель.

З його слів, у середньому подача заявки та її опрацювання складає 5-7 хвилин.

“У ЦНАПі та його територіальних підрозділах не видають ні повістки, ні направлення на ВЛК” — уточнив Питель.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.