Опитування показало, скільки українців вважають вступ до ЄС і НАТО рівнозначно важливими

Новини, Політика

Дві третини українців вважають вступ до Євросоюзу та НАТО рівнозначно важливими для майбутнього країни.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на результати українського блоку опитування на замовлення Європейської  ради з міжнародних відносин.

Збір даних проводився у травні 2024 року.

Майже дві третини респондентів – 64% вважають вступ України до ЄС та до НАТО однаково важливими.

Ще 15% дали відповідь «ні те, ні інше», 12% вважають важливішим вступ до НАТО і 7% – до ЄС. Ще 2% не визначилися з відповіддю.

Українцям також поставили запитання, чи вважають респонденти прийнятним вступ до НАТО за умови, що Україна змириться із втратою окупованих територій. Семеро з десяти респондентів назвали це більшою чи меншою мірою неприйнятним.

45% опитаних відповіли, що готові змиритися з втратою частини території, але зберегти суверенітет, сильні збройні сили та геополітичну свободу України та можливість вступити до ЄС або НАТО.  Ще 26% на це питання відповіли, що погодились би з деокупацією в обмін на «демілітаризацію», вимушений нейтралітет та відмову від вступу до ЄС.

У травні 2024 року близько половини українців (47%) побоювалися, що США можуть вести переговори щодо мирної угоди з росією без участі українського уряду.

За результатами ще одного опитування, 48% українців вважають малоймовірним напад росії на  іншу європейську країну протягом наступних двох років.

Нове опитування свідчить, що відносна більшість українців (44%) бачать єдність у суспільстві. З них вважають, що мова про саме повну єдність – 10%, а решта 34% – скоріше схиляються до думки, що є єдність.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.