Прикарпатський університет увійшов до ТОП-10 найкращих вишів України (фото)

Новини, Суспільство

Престижний заклад вищої освіти Прикарпаття демонструє високі позиції в національних рейтингах, підтверджуючи свій статус одного з провідних університетів країни.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Освітній ландшафт України постійно змінюється, але деякі заклади вищої освіти незмінно утримують лідерські позиції. Серед них – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, який за результатами Консолідованого рейтингу-2024 закріпив за собою статус одного з найпрестижніших вишів країни.

Прикарпатський національний університет отримав дві нагороди міжнародної  виставки – Версії

Згідно з даними, оприлюдненими на освітньому порталі Освіта.ua, ПНУ імені Василя Стефаника посів сьоме місце у загальнонаціональному рейтингу найкращих університетів України. Ця позиція дозволила закладу увійти до п’ятірки найкращих класичних університетів країни та зайняти перше місце серед вишів Івано-Франківської області.

Консолідований рейтинг-2024 базується на аналізі даних трьох найавторитетніших національних рейтингів: “Топ-200 Україна”, “Scopus” та “Бал НМТ на контракт”. Кожен з цих рейтингів використовує унікальну методологію оцінювання, що дозволяє отримати комплексну картину досягнень закладів вищої освіти.

“Отриманий узагальнений рейтинг підсумовує рейтингові місця освітніх закладів за версією «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал НМТ на контракт»”, – пояснюють у пресслужбі ПНУ.

Високі позиції Прикарпатського національного університету в цьому престижному рейтингу свідчать про його значний внесок у розвиток вищої освіти та науки в Україні. Це досягнення є результатом плідної праці всього колективу університету, його студентів та випускників.

Експерти відзначають, що такі високі показники ПНУ імені Василя Стефаника можуть сприяти подальшому зростанню його популярності серед абітурієнтів не лише з Івано-Франківщини, а й з інших регіонів України та з-за кордону.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.