Героїчний подвиг українського гранатометника: витримав шість ворожих штурмів за чотири дні (відео)

Війна, Новини, Політика

На передовій російсько-української війни щодня творяться подвиги. Історія гранатометника Володимира – яскравий приклад незламності духу та відваги українських захисників. Він пережив шість ворожих штурмів за чотири дні, отримав поранення, але продовжував боротися, виконуючи обіцянку, дану вагітній дружині.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії ІФ.

Український воїн Володимир, гранатометник однієї з бригад ЗСУ, поділився вражаючою історією свого бойового досвіду. За чотири дні він та його побратими відбили шість ворожих штурмів, демонструючи неймовірну стійкість та бойовий дух.

“Пішли ми на перший вихід. Дуже непросто дійти на позицію і потім звідти вибратися. Але головне – не впасти в ступор чи в паніку, просто робити те, чому тебе навчили. Психологічно не здаватися”, – розповідає Володимир про початок бойових дій.

Під час одного з штурмів українські воїни підбили ворожий бронетранспортер з РПГ, після чого зав’язався інтенсивний стрілецький бій. Володимир особисто нейтралізував двох ворожих солдатів гранатами:

“Шестеро росіян встигли висадитися. Я почав закидати їх гранатами і “затрьохсотив” двох. То інші їм навіть не допомогли, не відтягнули, а кричали: “Давай, тряпка, собєрісь, вставай!” У той момент я зрозумів, що вони слабкі”.

Протистояння тривало всю ніч, і українські захисники вийшли переможцями. Володимир постійно підтримував бойовий дух побратимів:

“Я весь час підтримував моральний дух побратимів, говорив, що ми не прийшли сюди вмирати, що ми зробимо роботу і знищимо ворога. Хлопці зібрали себе в руки і викладалися на повну”.

Під час боїв гранатометник отримав осколкове поранення, один з осколків пробив бронежилет і ледь не дійшов до серця. Попри це, він продовжував битися.

“Ми витримали не тільки обстріли і штурми, а ще й гази, якими окупанти закидують наші позиції. А в цей час ворожі дрони вичікують, поки ти вийдеш з бліндажа, щоб по тобі відпрацювати”, – наголошує Володимир.

Після успішної евакуації поранених Володимир та його побратими були доправлені до госпіталю.

“Ми щасливі були, що вибралися з того пекла. Треба взяти себе в руки і вірити, що все буде добре!” – підсумовує герой.

Історія Володимира – це яскравий приклад мужності та відданості українських воїнів, які щодня боронять нашу землю від ворога.

 

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.