Орбан вже зустрівся з Сі Цзіньпіном та обговорив війну РФ проти України

Війна, Новини, Політика

Прем′єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який прибув з несподіваним візитом до Пекіну, провів переговори з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Орбана у соцмережі ХCNN, агентство “Синьхуа”.

“Китай є ключовою державою у створенні умов для миру в російсько-українській війні (повномасштабній агресії РФ – ред.). Саме тому я приїхав на зустріч з президентом Сі в Пекін, всього через два місяці після його офіційного візиту в Будапешт”.

Агентство “Сіньхуа” проінформувало лише про факт зустрічі Орбана з лідером Китаю.

Російські пропагандисти повідомили, що під час зустрічі Орбан заявив, що Угорщина високо цінує “мирну” ініціативу Китаю щодо України. “У разі конфлікту (повномасштабної війни РФ проти України – ред.), що йде по сусідству з Угорщиною, ми теж високо цінуємо вашу (КНР) мирну ініціативу”, – сказав Орбан.

СNN зазначає, що візит Орбана до Пекіна і його зупинки минулого тижня в Росії та Україні відбулися лише через тиждень після того, як Угорщина перебрала на себе ротаційне головування в Раді Європейського Союзу – позицію, на яку скептично дивилися багато лідерів країн блоку, де Орбана вважають “неліберальним диваком”.

Це також відбувається на тлі постійного занепокоєння – і глибоких розбіжностей – щодо того, як і коли буде вирішена війна в Україні, майже через два з половиною роки після російського вторгнення.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.