ISW: Росія хоче зняти з себе відповідальність за обстріл “Охматдиту”

Війна, Новини, Політика

Російські офіційні особи та пропагандисти намагаються зняти з себе відповідальність за обстріл дитячої лікарні “Охматдит”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Військові аналітики наголосили, що російські суб’єкти інформаційного простору роблять неправдиві заяви про ракети, якими було завдано удару, та стан лікарні – все це суперечить існуючим доказам.

Український центр протидії дезінформації також попередив, що російські пропагандистські джерела посилюють різноманітні інформаційні операції, спрямовані на те, щоб відвести відповідальність за удар від Росії.

Зокрема, російська пропаганда зробила неправдиві заяви про те, що Україна використовує частину або всю лікарню для лікування поранених українських солдатів, що Україна зберігає ракети в лікарні, і що в лікарню влучили українські ракети протиповітряної оборони, а не російська ракета.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.