На одному із підприємств Івано-Франківщини виявили п’ять людей, які працювали неофіційно

Кримінал, Новини

У раз неусунення припису інспекторів праці, суб’єкту господарювання доведеться сплатити штраф в розмірі 400 тисяч гривень.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галицький Кореспондент.

Фахівці Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці виявили на одному з охоронних підприємств міста Івано-Франківськ 5 працівників, які працювали без укладення трудового договору.

У раз неусунення припису інспекторів праці, власнику доведеться сплатити штраф в розмірі 400 тис. грн за допущення до роботи п’ятьох охоронців без укладення з ними трудового договору. Крім того, матеріали справи направлені до правоохоронних органів для вирішення питання щодо порушення кримінального провадження за ст.172 ККУ.

Держпраці нагадує:

“Неформальна економіка і незадекларована праця сприяють ухиленню від сплати податків, зменшують надходження до державного і місцевих бюджетів, обмежують можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.