Ажіотажу немає: у ЦНАПах Івано-Франківська свої дані оновили понад 12 тисяч військовозобов’язаних (фото)

Новини, Суспільство

У ЦНАПах Івано-Франківська триває оновлення облікових даних військовозобов’язаних, призовників та резервістів – свої дані оновили понад 12 тисяч осіб.

Про це розповів директор департаменту адміністративних послуг Івано-Франківської міської ради Богдан Питель, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

“Кампанія оновлення даних триває. Триватиме вона до 16 липня 2024 року. Станом на сьогодні, 11 липня, свої дані оновило 12147 військовозобов’язаних, призовників та резервістів”, – каже Богдан Питель.

Оновити дані можна у Центрах надання адміністративних послуг Івано-Франківської міської територіальної громади, через Резерв+, а також можна звернутися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

“Відповідно, зараз кількість людей суттєво збільшилася. Ми максимально намагаємося всіх прийняти – ЦНАПи працюють в посиленому режимі”, – відмічає директор департаменту адміністративних послуг.

У зв’язку з збільшенням кількості звернень заявників щодо актуалізації даних, а також з метою своєчасного оновлення даних, головний офіс ЦНАП м.Івано-Франківська буде здійснювати прийом громадян з питань актуалізації даних в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів і в неділю.

“Ми працюємо 7 днів на тиждень. Також ми працюватимемо і в неділю 14 липня з 9 до 16 без обідньої перерви і здійснюватимемо виключно прийом громадян щодо оновлення військово-облікових даних”, – каже Богдан Питель.

Оновити дані можна в будь-якому територіальному підрозділі ЦНАПу.

“В центральному офісі ЦНАПу на Незалежності,9 можна отримати талон в день звернення, можна записатися на конкретний день на конкретну годину – на завтра, на понеділок, на вівторок. Тобто кому як зручно. Робимо все для того, щоб максимальна кількість людей була прийнята і всі встигли оновити свої дані до 16 липня”, – відмічає керівник департаменту.

Ажіотажу немає, але в першу годину після відкриття ЦНАПу можуть бути черги за талоном.

“Сьогодні станом на 13:50 в ЦНАПі вже отримали талони на обслуговування 420 військовозобов’язаних, призовників та резервістів. З них 250 вже свої дані оновили і зараз триває процес обслуговування. Ми працюємо до 22 години вечора. Талони на обслуговування є – люди звертаються. Але як можна помітити, ні в ЦНАПі, ні біля ЦНАПу, як таких черг немає. Тобто кожен бере талон на свою годину і приходить чи то через 5 хвилин, чи через годину”, – каже Богдан Питель.

В департаментів не відкидають, що в останні дні може збільшитись кількість бажаючих оновити дані. Та все ж великого ажіотажу та черг не очікують.

“Але все залежить від кількості людей, тому що по-різному буває. Сьогодні зранку велика кількість людей прийшла – ми вже їх прийняли. Зараз інші приходять. Крім того, ми надаємо і інші послуги – це і допомоги, і субсидії, й реєстрації місця проживання, різні довідки, реєстрація бізнесу, нерухомості, оформлення біометричних документів. Ці послуги теж надаються”, – додає директор департаменту.

В ЦНАПі Івано-Франківська оновити облікові дані можуть не лише мешканці громади.

“Оновити дані можна незалежно від місця реєстрації, місця проживання. Тобто до нас звертаються люди і з районів, і з інших областей. Ніколи нікому не відмовляємо. Постановою Кабінету Міністрів передбачено, що особа може актуалізувати свої дані незалежно від місця реєстрації. Тобто підстав спеціально їхати в якусь конкретну громаду чи в район, чи в область немає. У нас є внутрішньо переміщені особи, які свої дані актуалізують, мешканці Івано-Франківської міської територіальної громади і інші мешканці”, – відмічає Богдан Питель.

Зазвичай черга може бути зранку – максимум до 9 години.

“Кожен хоче це швидко зробити – чи до роботи, чи з інших причин. Тому справді зранку зазвичай більше людей. А зараз вже спокійна ситуація – люди звертаються, отримують талони на обслуговування. Головне, щоб працювала система. Вчора система працювала без збоїв, ми прийняли близько тисячі людей. Сьогодні система теж працює стабільно, все гаразд. Також в нас в ЦНАПах є генератори, в центральному офісі ЦНАПу є основна і резервні лінії. Тобто ми максимально зі світлом, і відповідно здійснюємо прийом громадян. Процес триває”, – додає Богдан Питель.

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», військовозобов’язані громадяни мають оновити та уточнити свої дані до 16 липня 2024 року.

Що необхідно мати з собою для актуалізації даних у ЦНАПі м.Івано-Франківська:
• паспорт громадянина України;
• реєстраційний номер облікової картки платника податків;
• актуальний номер телефону;
• адреса електронної пошти (за наявності).

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.