«Не мовчи! Полон вбиває»: в Івано-Франківську відбулася акція-нагадування на підтримку військовополонених та зниклих безвісти (фото)

Війна, Новини, Політика

Така акція на підтримку військовополонених і безвісти зниклих, зі слів її співкоординаторки, відбувається по Україні щотижня, в місті Івано-Франківськ кожних два, три тижня.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ, з посиланням на Галицький Кореспондент.

Сьогодні, 14 липня, на Вічевому майдані в Івано-Франківську відбулася традиційна мирна акція на підтримку військовополонених та зниклих безвісти “Не мовчи! Полон вбиває”.

До акції долучилось близько сотні українців. Люди вийшли нагадати про військовополонених Маріупольського гарнізону, всіх полонених та зниклих безвісти. Вони тримали в руках плакати та картонні таблички з написами: “Без тебе мене нема”, “Ми — їх  голос”, “Народжені вільними досі в полоні”, «Будь голосом Азову!», «Де Азов?».

 «Це всеукраїнська акція, яка проходить одночасно в багатьох містах України, і на яку ми виходимо, щоб побути голосом усіх військовополонених та зниклих безвісти, щоб цю тему не забували, а обміни почастішали. Тому що обмінів дуже обмаль, а крайній обмін бійцями полку «Азов» був у травні минулого року, і більше року ми не маємо жодної інформації про наших рідних», – розповідає Лілія, організаторка акції та дружина військовополоненого захисника міста Маріуполь, азовця, який у 2022 році разом з іншими захисниками обороняв місто і був на Азовсталі.

Учасники акції закликають кожного долучатися та нагадувати суспільству й світу, що тисячі наших героїв чекають обміну. Тільки з постійним розголосом можна домогтися звільнення українських полонених з рук окупантів.

«Беру участь в акції, бо це є необхідно. Це наш обов’язок відстоювати їх, як вони відстоювали нас. Дуже прикро, що наше населення таке апатичне, таке байдуже, та, що навіть один відсоток від міста не приходить на акцію», – ділиться постійна учасниця акції, Мар’яна.

Впродовж дня діяв також благодійний ярмарок для збору коштів на закупівлю тепловізора для 53 механізованої бригади.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.