Зеленський про Сирського і прорив РФ на Харківщині: з деталями будемо розбиратися потім

Війна, Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський заявив, що поки не буде оцінювати роботу командувача ЗСУ Олександра Сирського в контексті прориву росіян на Харківщині, бо це післявоєнні розмови. Зеленський додав, що під командуванням Сирського звільняли Харківщину і зупиняли росіян. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Зеленського під час спілкування із журналістами 15 липня. 

У Зеленського запитали, як він оцінює роботу Сирського, враховуючи травневий прорив росіян на Харківщині.

“У Сирського серйозний виклик. Ми чекали зброї і голосування пакету (військової допомоги – ред.) майже вісім місяців. Я не хочу порівнювати. Я до всіх ставлюся з відповідною повагою. Кожен виконує або виконував завдання на своєму місці.

Складно сказати, щоби було якби не змінилося керівництво армії (із Валерія Залужного на Сирського – ред.). І, відверто, я не хочу про це говорити. Це питання і розмови післявоєнні. Ми повинні поважати і бути вдячними всім, хто воює за Україну і захищає державу.

Я не вважаю, що якщо б будь-хто був на місці Сирського, то не було б відповідного прориву (травневого прориву РФ на Харківщині – ред.). Я вважаю, що він би був, бо цього хотіли руські. У них було завдання зайти і окупувати Харків.

Плюс великий у цій ситуації щодо Сирського у тому, що він знає Харків. Він відвойовував його, відвойовував той регіон і успішна операція була на Харківщині саме під його командуванням.

Зупинили (росіян – ред.) – молодці. Не дали окупувати Харків, без пакету, – молодці. А потім з деталями будемо розбиратися, коли у нас буде пауза”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.