Індії не сподобались слова Зеленського про зустріч Моді і Путіна, коли бомбили “Охматдит”

Новини, Політика

Індія викликала українського посла, щоб обговорити слова президента Володимира Зеленського щодо зустрічі в Росії прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді та російського правителя Володимира Путіна.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на The Economic Times.

“У понеділок Індія обговорила з послом України в Індії зауваження, зроблені президентом Володимиром Зеленським на адресу прем’єр-міністра Нарендри Моді під час його візиту до Росії.

Як стало відомо ЕП, МЗС викликало українського посла в понеділок і порушило це питання. Це чітко вказує на невдоволення Делі позицією України щодо коментарів Зеленського на адресу прем’єр-міністра”.

Також стало відомо, що Індія відклала засідання спільної з Україною робочої групи з питань культури.

Минулого тижня Зеленський розкритикував зустріч Моді з правителем Росії Володимиром Путіним, назвавши її “руйнівним ударом по мирних зусиллях”.

Зеленський заявив: “Сумно бачити, як лідер найбільшої в світі демократії обіймає найвідомішого в світі злочинця в Москві”.

Минулого тижня Моді здійснив дводенний візит до Росії на 22-й щорічний саміт Індії після трирічної перерви. Останній саміт відбувся в грудні 2021 року, коли Путін відвідав Делі. Повідомляється, що візит Моді дав “великий поштовх економічному партнерству” з РФ.

8 липня під час ракетної атаки росіян окрім дитячої лікартні “Охматдит”, один з ударів відбувся неподалік посольства Індії в Україні.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.